s

s

søndag 30. desember 2012

Nytt år, nye muligheter.

2012 går mot slutten. 
Jula er over, feiring av nytt år står på planen.
Sola har no snudd og me går lysare tider i møte.
Hagen er for meg ei stor glede, ei kjelde til rekreasjon og aktivitet. 
2012 har vore eit år der helsa mi ikkje har vore den beste og avgjersle om å tre ut av arbeidslivet og søkja uførestønad er no tatt. 
2012 vart eit år der eg til tross for mine helseplager, fekk gjort litt i hagen. Det er kjekt å ha ein blogg der eg kan sjå tilbake på det eg har gjort og som viser igjen.  

Grønnsakhagen : Har lenge ynskja meg ein grønnsakhage laga av pallekarmer. I 2012 vart det ein realitet. I april såg det slik ut :


Litt grønnsaker blei det i år men neste år byr på nye muligheter.

Bedet i skråningen ved inngangen er det eldste bedet i hagen. Nokre av buskane her var etter 15 år blitt nokså store. Her vart noko stamma opp, og nye planter kom til. Ganske stor omlegging , mykje flytting og deling av planter.

Bilete er frå arbeidet med kanten. Gler meg til å sjå korleis heile dette bedet blir neste år og ser at eg godt kan ta fleire bilete. 


Jordbæråkeren trong ei fornying. Her gjekk Stine i gang. Fjerna planter, ugras og store steiner :
Slik ser det ut enno. Så skal det bli jordbær må det innsats til !!

Ellers står det å halda ugraset i sjakk høgt på lista for neste år. Barkduk og bark skal leggjast ned fleire plasser. For meg er det nemleg slik at når ugraset tek overhand så drukner hagegleda. Og når overskotet ikkje er der gror ugraset.... Håper å få kontroll på dette i 2013.  Midt oppi ugraset har eg likevel evne til å gleda meg over fine blomer. Her er nokre av dei :

Januar :

MarsAprilJuliAugust :

September :


Ahhhh, kjenner kor det kribler i heile meg . Er nok ikkje lenge før eg er i gang ute !!  Gleder meg også til å lesa bloggane til doke andre hagebloggere ute i bloggverden, og håper å få kontakt med fleire !! 

Godt nytt hage år !!

8 kommentarer:

 1. Godt hageår til deg og!
  Gleder meg til å dele erfaringer, gleder og skuffelser med deg i året som kommer :-)

  SvarSlett
 2. Hei! Er det ikke deilig at alt ligger foran oss? Mange muligheter. Kjempefin kjøkkenhage. Her stod den for mange ganger under vann så resultatet ble så som så. Jeg gleder meg også vanvittig til at det begynner å spire og til å kjenne vårlukta. Ha et riktig godt nytt hageår til deg også! Klem Anne

  SvarSlett
 3. Hei!
  For eit flott og inspirerande innlegg!
  Jammen kor vi gled oss til hagesesongen starta.....ja kjenner kor det kriblar :))

  Ønsker deg eit Godt Nytt år.

  Klem frå MarJE.

  SvarSlett
 4. Jeg syns jammen du fikk gjort mye i hagen i 2012. Nå kan vi se framover og glede oss til et nytt hageår. Jeg håper vi får en strålende vår og sommer!
  Gleder meg til å føge deg videre i 2013!

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 5. Hei Tullik! Så flotte bilder av hagen og plantene dine! Nå kan vi glede oss til lysere dager og etterhvert varmere vær, selv om det er litt langt frem ennå! Å måtte kaste inn håndkleet ang. arbeidsliv er sikkert ikke så lett, men håper at du nå få mer energi til det som er hjemme, både inne og ute!
  Ønsker deg alt godt i det nyt året! Klem!

  SvarSlett
 6. En riktig herlig bildekavalkade :)

  Hage er gull når kroppen ikke vil, fint pusterom som gjør iallefall mine dager mye bedre. Nå krysser jeg fingrene for at helsa de er snill med deg til neste år, og at ugresset finner andre steder å gro (fortrinnsvis ikke hos meg i stedet da ;) )

  Godt nytt år Tullik, klem Anne :)

  SvarSlett
 7. Så fine bilder og så mye farger.Synes steinmurer er sååå fint. Vi gleder oss over det vi får til i hagen. Jeg er så fornøyd når jeg kan makte litt innimellom og når jeg får gjort litt på våren synes jeg mye arbeid resten av sommeren går bedre :) Vi følges ad :) Godt nytt år!! Klemz fra Mette

  SvarSlett
 8. Godt nytt år!
  Flott kavalkade over hagen du viser!
  Nå gleder vi oss til å ta fatt på ny sesong etterhvert:)
  Gleder meg til å følge deg i 2013:))

  SvarSlett