s

s

lørdag 26. januar 2013

Grønt i alle varianter.


 Av og til, om sommeren, tenker eg at alt det vintergrønne eg har i hagen tar opp plass for fine blomer. Men om vinteren kjem det grønne til sin rett . Den høge grønne er tuja -smaragd. Ved sida av, den blågrønne, er ein einer . Den låge til venstre er peppermyntebusk som blømer i kvitt. Den blågrønne ved sida av er ein type einer. Den koparbrune heiter  Biota trur eg. Den er grønn på sommeren men får denne vakre koparfargen når det blir kaldt nok. Flott å plasera saman med anna vintergrønt .


Artig var det å oppdaga at graset mitt også er friskt og grønt, eller svart som på det første bildet. Dette svarte graset har eg hatt før. Då tørka det  ut kvar vinter, mykje pga. fugl som rota rundt i jorda slik at røtene kom opp. No ser det ut til at det går bra. Mange av gras-plantene mine klarer seg fint, så eg gler meg til å sjå korleis dei utvikler seg neste sommer.

Rusler rundt i hagen no og tenkjer på kva eg skal gjera når berre mildværet får ta tak.
Og eg gler meg !!

3 kommentarer:

 1. Ja det er kjekt å ha nokre felt med vintergrønt slik at alt ikkje er berre brunt og trist heile vinteren.Veldig fint med forskjellige fargar slik som du viser her.
  Graset ditt såg veldig friskt ut....jammen kjekt at det overlever vinteren.
  Spennande tider framover å sjå kva som har greid seg gjennom vinteren.
  Ha fortsatt ei god helg.
  MarJE.

  SvarSlett
 2. Jeg er også tilhenger av noen planter som holder seg grønne om vinteren, spesielt her på vestlandet med dårlig snødekke. Nå tiner det lille som var av snø og det blir spennende å se hva som dukker opp etterhvert. Peppermyntebusken min strøk med en kald vinter for mange år siden. Det svarte gresset overlevde den lange snøvinteren 09/10, men tålte ikke den vekslende vinteren året etter. Likte godt det siste gresset ditt. Det står like fint om vinteren altså? Du har vel ikke noe navn på det?
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 3. Hei! Det er morsomt å ha flere varianter av grønt i hagen. Grønt binder på en måte hagen sammen. Jeg gleder meg veldig til å starte ute. Nå skal jeg så. Ha en fortsatt fin søndag! Hilsen Anne

  SvarSlett