s

s

mandag 29. april 2013

Liten hagerapport i regn.

Rart å tenka på at då eg rusla her i hagen i det fine kalde været, gjerne med litt sol og himmel, så tenkte eg at når mildværet kjem så kjem regnet og. Og det har det gjort. Heldigvis har sola vore innom av og til og.

Det veks raskt i beda no, og plantene er nok glade for både regn og sol. Sjølv er eg glad for at kroppen min etter ein 14 dagers periode i "sofa-modus" igjen henger saman med hode og blir med ut.

Lørdag . Ein liten innsats i grønnsakhagen. Eg fjerna løvetann. Etterkvart kom også levering av mold og sand. Då var kreftene oppbrukt. Med nye krefter i dag så byrja eg å spa mold og sand og få det på plass i plantekassene. Eller dvs. ein kasse blei fyllt opp, så var det i grunnen nok tungarbeid.

Så vart det litt luking og rufsing i bed i kosetempo og litt bilder til slutt. 

Lys gul påskelilje på vei. Bladene til Blå lerkespoer er flotte på denne tida.
Kornellen min  i selskap med blant anna einer som har hatt ein tøff vinter.... Åtte stk. i dette bedet,- to ser heilt død ut. To hortensia venter eg i spenning på, men det blir jo ikkje bløming så eg trur dei blir skifta ut uansett.


 Så til slutt ein dose primula blomstring.
Så var det tid for kvile igjen.
 Ei bra økt ute hjelper på humøret. Vått ja, men herleg og !!
Ha ein fin kveld.


12 kommentarer:

 1. Ei herlig årstid når man kan begynne å pusle i hagen igjen,nydelig med primulaen,den blomstrer for fullt ved barndomshjemmet mitt,men er noe seinere her i byen.Fin kveld til deg!

  SvarSlett
 2. Hei! Du og jeg bor i samme land, men det skulle en ikke tro. Deilig å se hva som kommer opp om en stund. Nydelige bilder. God natt til deg! Anne

  SvarSlett
 3. Så nydelige primula'er du har! Hos deg var det mye vår.
  Deilig å kunne jobbe ute i hagen igjen.

  SvarSlett
 4. Frisk luft är dundermedicin om dagen. Så fina primula du har i blomst. Köksträdgården behöver sitt, skönt när det är gjort :)

  SvarSlett
 5. Takk for herlige vårfornemmelser. Det vokser og gror som bare det hos deg. Og så mye du har fått gjort da! Godt for kropp og sjel:) Jeg skal i gang til helgen. Ha en fin uke.

  SvarSlett
 6. Hei,
  Kor mykje flott som blømer i hagen din. Dette var eit herleg innlegg for meg som berre har brune bed enda. Du er jammen flink og står på med jobbing i hagen. Det blir mange fine prosjekt å følge med på hjå deg framover.
  Ha ein god og fin 1. Mai.

  SvarSlett
 7. Så fine primula. Mine er ikke i blomstring ennå. Men kommer varmen så tar det vel ikke lange tiden. Ha en fin 1 mai!

  SvarSlett
 8. Det er deilig at det endelig begynner å skje noe i bedene. Tror det er kommet litt lengre hos deg. Jeg er ikke så glad i å jobbe i hagen når det er kaldt og regner. Drivhuset har vært gull verdt for meg dennne våren.
  Så bra at formen er bedre igjen!

  SvarSlett
 9. Så fint det var hos deg. Gleder meg til hagen blir "ferdig". Men det gjør den jo aldri for planter må flyttes hele tiden;-))

  SvarSlett
 10. Så flink du er...du er godt igang med våronna:)
  Og det er tunge tak slik tidlig på sesongen...men det gjør godt for kropp og sjel:)
  Takk for hyggelig hilsen:)
  Ønsker deg en fin uke:))

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder fra hagen din!
  Du har jammen jobbet :-)
  Pausene og kveldene kjennes ekstra gode om våren. Jeg tviholder på at kroppen min egentlig liker å ha litt vondt om kvelden ;-)

  Kjekt å se at alt du lager så fint!
  Jeg tenker å ha litt spiselig i drivhuset..tomat,agurk,chili,squash,du vet sånn vi bruker ganske mye av. Stas å plukke i egen hage!

  SvarSlett
 12. Masse blomstring hos deg, flotte primulaer, herlig med alle gledene vi har i vente.
  Masse takk for flott kommentar inne hos meg, det gleder meg.
  Ønsker deg en flott vår videre.

  Hilsen Tove Kristin

  SvarSlett