s

s

lørdag 22. september 2012

Det var den grønnsakhagen......

 Den grønnsakhagen ja..... De som har fulgt bloggen min i vår veit at eg arbeidde mykje med å få pallekarmer på plass og la bark rundt . Men kva skjedde så ??  
Såing av frø vart prøvd, men sånn veldig vellukka vart det ikkje i år.  Reddik var enkelt å få til og godt var det og. Gulrøtter delvis vellukka. Litt sukker-erter. Ingen rødbeter..... Salat vart det, og poteter blir det. For første gang  har eg sett at poteta har frukt, potet-epler !!


Krydderhagen byr på flotte planter. Men eg kan ikkje sei at eg har vore flittig å bruka dei i mat.  Eg nyter luktene og blomane som er no.


Men blåbæra mine er store og flotte og mange i år.
 Eg har allergi mot både ein del frukt og bær. Men desse tåler eg godt og dei er så gode.

 Litt har eg lært i år også. Nye forsøk får eg neste år !!
Ha det godt.
Tullik på Rauneknappen.

11 kommentarer:

 1. Ferske grønnsaker fra egen hage er luksus! Ikke alt blir like vellykket, sånn er det hos meg også. Blåbærbusken din ser virkelig ut til å trives.
  Jeg har ikke vent meg til at du har nytt navn på bloggen, så jeg ser at jeg har gått glipp av noen innlegg. Flott ovn dere har kjøpt!
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Oj, den blåbærbusken var virkelig bugnende! Syns du skal være meget fornøyd med årets resultat. Jeg har og lært masse i år. Noen ting skal jeg plante mer av neste år, som gulrøtter og potet. Noen ting dropper jeg neste år, som mangold og frilandsagurk.. Man lærer så lenge man lever :-)

  SvarSlett
 3. Flotte og frodige vekster og grønnsaker. Rødbetene mine også ble , tror jeg, middagsmat til brunsnegler. Artig med frukter på potetene, tydelig at poteten er i slekt med tomatene. Jeg er heller ikke flink å høste krydder. Men jeg plukker gjerne i løpet av sesongen. Fin søndag til deg!

  SvarSlett
 4. Sjølv om du ikkje synest alt har vore vellykka var no dette aldeles flott synest eg....fristande var det også med gulrot som akkurat er dregen opp av jorda. Noko så smakfullt....
  Ringblomstrane var utrulig lubbne og friske for å ver på denne tida...kjekt med noko som lyser opp no.
  Nyt dei hrlige fristande blåbæra mmmmmmmm....
  Ha det godt så lenge.
  Klem.

  SvarSlett
 5. Potetepler har jeg ikke hørt om før, men ser over her at de er i slekt med tomaten! Der lærte jeg noe nytt :) Jeg syns du har fått en bra avling, jeg! Det er ikke alt som lykkes, men sånn er det jo. Vi har hatt enda en dårlig sommer, så det kan jo være forklaringen!
  De blåbærene ser veldig fristende ut, og så mange da!
  Ønsker deg en ny flott uke!

  SvarSlett
 6. Synes avlingen din var bra:) En lykkes ikke med alt, rødbeter og meg går på en måte ikke særlig bra, men grønnkål går fint. Ja, ja, de har rødbeter på butikken også.
  Finfin mandag til deg.

  SvarSlett
 7. Kjempefint å se avlingen din! Min var det ikke noen vits å ta bilde av..for sneglene spiste alt.
  Jeg går på med friskt mot neste år. Denne gangen med sneglepreventive grep. :-)
  Imens kan jeg kose meg med bildene dine ;-)
  Ønsker deg fin uke.

  SvarSlett
 8. Heisan.

  Hagen din er jo bare en fryd å se, det har jeg alltid syntes. Hagen min ser ut som et takras i år, men det har sin grunn, i tillegg til den elendige sommeren vi har hatt Satser på bedre tider neste år. Håper jeg nu får gløden tilbake til å blogge.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 9. Ja det er vel ikke alt som blir som vi hadde tenkt...noe jeg bare må konstatere selv:)
  Men du har fått fin avling du:)..og masse fine blomster ennå:))
  He en fin uke:))

  SvarSlett
 10. Stå på. Ikkje så lenge til neste sesong no :)

  SvarSlett
 11. Me må prøve og feile og lære etterkvart.
  Du får nyte det du får til. Blåbær er iallefall deilig :)

  SvarSlett