s

s

tirsdag 19. november 2013

Om knopper og livskraft.

Sitte inne i stova mi.. Det er fyr i ovnen , godt og varmt . Ute er det kaldt i dag. Litt kvitt i lufta. Mogleg det er litt snø på veg, men har ingen forventninger om at den blir liggande. Utanfor stovevindauga mitt er det full aktivitet. Småfuglane er flittige i matfatet. Det minker på både solsikkefrø, jordnøtter og meiseboller. Etter ei dårleg natt er det godt at det ikkje er så mange må-ting på planen i dag. Å leva med helseplager som set sine grenser for aktivitet er ikkje kjekt, men det er godt å kjenna at det også er noko ein lærer seg å akseptera utan at humøret også blir borte. 
Søndag var ein god dag.Då var eg ute å rusla i hagen. Fotoapparatet og eg.
Min Agapantus er tydlegvis ikkje klar for vinter. Mykje livskraft der. Kva gjer eg no om eg ynskjer ta vare på den? Vekk frå kuldegrader har eg forstått, men mørkt eller lyst og kor kaldt kan den tåla ? Vatning ?


Den ser så fin og grøn ut at det er litt leitt å la kulda ta den !!
Andre planter står også med knopper men det er fordi dei er i rute.
Julerosene er klare dei. No laver snøen ned ute og legg seg som eit kaldt teppe over det meste. Skal tru kor lenge den får liggja? Eg trur fuglane vil lika at eg tek meg ein tur ut og fyller på mat til dei så får i alle fall dei hjelp til å halda varmen.4 kommentarer:

 1. Hei! Her står Agaphantusen i en mørk kjeller og visner ned, men hvis du gjør det, vil du ikke få se at den blomstrer.
  Håper du får en god natt så morgendagen blir en god dag. Anne

  SvarSlett
 2. Skjønner at det er vanskelig å avslutte for høsten når plantene fortsatt står i knopp... Lykke til med agapanthusen!
  Ha en fin onsdag:)

  SvarSlett
 3. Kjekt at du er tilbake!
  Her snødde det også ganske mye i går, så det er fremdeles hvitt ute.
  Fine knopper på julerosene dine!

  SvarSlett
 4. Kanskje du har et kjølig soverom eller noe sånt som Agapanthusen kan stå i? Jeg har faktisk hatt den i stuetemperatur også - fordi jeg ikke hadde andre overvintringsmuligheter. Den tålte det også.

  SvarSlett