s

s

lørdag 22. mars 2014

Mange bekker små....

"Mange bekker små, blir en stor å"
Tenker på det ordtaket innimellom. Har klart å vera ute i hagen tre ganger denne veka, små økter , mange pauser. Men det er verdt det, det blir gjort noko på den måten og !! 

I går, i kveldinga, viste jammen sola seg litt og. Fantastisk. Ja, for det har vore ei våt veka, til tider veldig våt. Også no drypper det stort og vått ute.
Inne er eg, og er ganske fornøyd med det eg har fått gjort i hagen denne veka. Bæring av stein, mold. Fjerne ugras og gamle planter. Begynna på nytt. Planta nye planter, planta noko eg hadde frå før. Tar nok nokon år før det blir så tett som eg vil ha det .

Har tenkt å plassera ein kvit vårlyng - Erica mellom hemlokken og kristornen. Den skal også få bre seg utover. I bak-kant opp mot stolpa-muren sette eg ned nokre iris som eg skulle flytta på eller ta vekk uansett. Dei kan få stå der og dekka til litt no i byrjinga. Iris er ein sånn blom som eg ikkje veit heilt om eg skal lika eller ikkje....På høgre sida sette eg ned mange kuleprimula. Ei stor tua som eg delte opp i mange små. Dei skal få lov å bli bunndekke med sine fine lysegrønne blad. Flotte blomer har dei jo også. Sette også ned noko i framkant, i ei blanding av torv og mold. Eit par små planter til er på plass,- får sjå om det blir noko av dei. I den gamle "torv-muren" har eg klipt  ned mosen og lyngen. Håper det gjer at mosen kjem fint tilbake. Ellers har det også spirt lyng der, så kanskje den dukker opp igjen.Det som står igjen no er planting av den Ericaen som eg nemde. I tillegg kjem eg til å dekka litt med duk, bark og stein. 
Det skal visst vera betre værmeldinger for neste veka. Om sola kjem , og det blir litt varmare så blir det fantastisk flott hagevær.
God helg til gode hagevenner !!


8 kommentarer:

 1. Så mye fint å glede seg over når det først byr på hagevær. Jeg lengter virkelig til jeg kan få begynne her og. Nyplanteringer, klinger forrykkende i mine ører. Må nok bli noen i år etter snøens fremfart.
  Ha en fortsatt fin helg, ønsker deg litt sol og :)

  SvarSlett
 2. Så flink du har vært, på tross av at det har vært veldig vått og trasig ute! Her har det vært både snø og regn hele uka. Iris er jeg personlig veldig glad i, og har sådd flere varianter! De dekker fort et ganske stort område! Håper ikke du har brukt opp all energien din, så du kan fortsatt kose deg i hagen. Vi har et aldeles nydelig vær her i dag med sol og fint vær!
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 3. Flott med hagetid :) Her er den innendørs fortsatt, men du ser ut til å ha kommet veldig godt i gang. Husk å ta små skritt, så blir summen ei hel mil etterhvert :) Fin helg til deg fortsatt.

  SvarSlett
 4. Hei! Synes du har fått gjort kjempemye. Det er veldig inspirerende å se slike vårbilder. Ha det godt og ha en fin hageuke med sol! Anne

  SvarSlett
 5. Jeg er imponert over alt du har fått gjort i ruskeværet. Nå gleder jeg meg til neste uke og strålende sol i følge værmeldingen.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Så heldig du er som allerede kan jobbe litt i hagen. Kjenner at jeg misunner deg det.

  Ønsker deg en flott søndag. Klem Vivi

  SvarSlett
 7. Ja, du har fått gjort mye. Viktig med gode pauser når en holder på slik. Nyt all fremdrift.
  Ha en fortsatt god dag!
  Eirin

  SvarSlett
 8. Så mye du har fått gjort i uken :) og så fint det blir! Det er bare og glede seg over all hagekosen. Håper solen skinner som lovet neste uke. Det hadde gjort så utrolig godt!
  Ønsker deg en fin fin uke! Beste hilsner fra Tone

  SvarSlett