s

s

søndag 30. mars 2014

Sol ute, sol inne

Sol i hjertet, sol i sinnet !!
Ja, akkurat sånn er det eg har det no.
Nydleg sol i fleire dager etter kvarandre er heilt fantastisk.
Eg har tilbrakt ein del timer i hagen. Nokre i arbeid, andre med kvila. Ein god stol som eg nesten kan ligga i er eit "must", akkurat som gode redskaper til resten av jobben !!
Prosjekt enklare stell av bed er fokus. Det er fleire måter å gjera det på. I vrihassel-bedet har eg lagt ned fiberduk og eit godt lag med bark. Eg har fjerna ein del stauder. Nederst er det to rose-busker og ein lavendel som er nye her. Spennande om dei vil trivast. Ellers laga eg hol i fiber-duken til løkplantene som stod her og også helleborusen som veks til venstre for vri-hasselen. I "hulrom" i berget har eg fylt opp mold og planta stauder som eg har gravd opp andre stader i hagen. Også noko eg har planlagt lenge så det er fantastisk godt å få det gjort.Her er det lett å ta eventuelt ugras. Ei krukke med buksbom har også fått sin plass her. Fint med ein vintergrønt innslag mot det grå berget.

Denne gode gamle stauda som eg ikkje hugser namnet på, har fått plass her. Det har og oktober-bergknapp, kinasøte, aurikler , veronika og "humleblom".


På andre sida av vrihasselen veks blant anna to typer iris. Her er også plass til ei staude til.
 Også i dette bedet, som no er blitt rododendron-bedet, har eg lagt fiberduk og bark. Eg har flytta desse rododendronane no, akkurat før bløming, men slik måtte det bli for at eg skulle få dette gjort. Krysser fingre og håper det går bra. Her er også ein japan-kristorn og ein stor lavendel som stod der frå før. Saman med desse har eg planta nokre hosta-planter og gras for å fylla ut innimellom.
Også her fekk eg fyllt opp i "hulrom" i berget og satt ned stauder, blant anna humleblom, hosta og ei ukjent staude. Litt spenning må ein jo ha !! Om de ser godt etter ser de at eg ikkje er ferdig å barka her. Rundt omkring ligg det mykje rot som redskap, mold, bark, og grønne kasser der eg samler stauder som eg har gravd opp. Her trengst meir arbeid for å bli ferdig og eg bruker ikkje krefter unødig på rydding nå eg planlegg å gå i gang igjen i morgon. No er eg sliten og ligg til lading i sofaen.
Dette var noko av det eg har gjort denne veka.  Så får eg snakka om myske-bedet og den nye bøk-hekken min ein annan dag....
Ha ei fin veka !

6 kommentarer:

 1. Vi har hatt et fantastisk fint vårvær i det siste. Syns du har fått gjort mye, og heldigvis skal fineværet fortsette, så da behøver man ikke gjøre alt på en dag.
  Den blomstrende stauden din er nok en lungeurt. De blomstrer tidlig og mange har vakkert bladverk også.
  Ha en strålende ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var den heitte ja. Tusen takk !!

   Slett
 2. Så fint det blir og så mye du har fått gjort! Jeg tenker også slik at vedlikeholdet i hagen må være enkelt slik at hagekosen bevares! Hagen skal være et sted for glede og rekreasjon.
  Ønsker deg en god ny uke! Beste Hilsner fra Tone

  SvarSlett
 3. Viktig med lettstelt hage når kroppen ikke vil være helt med, så kan man glede seg med den uten all den: skulle ha gjort greia. Lykke til med videre arbeid, blogg gjerne så jeg får tips, kroppen er på nedadgående her også dessverre.
  Nyt dagene i bed og i godstol, klem fra Turid.

  SvarSlett
 4. Spennende hvordan du utnytter mulighetene hagen gir! kjempefint! Og sånn flott pus :-)) God ny uke!

  SvarSlett
 5. Hva du har fått gjort da! Så flott. Det er godt når solen skinner både ute og i sinnet. Det gir energi til å utfolde seg og møte våren i hagen. Den gamle stauden du viser tror jeg kan være lungeurt. Den kommer tidlig og er så søt og ikke minst hardfør:) Ha fine solskinnsdager i den flotte hagen din!

  SvarSlett